top of page

My Story of Life

Dat kind : Ik

Ik ben dat aandachtsvolle, gevoelige, enthousiaste, blije, kletsende, creatieve, groot gegroeide kind. Zowel een doener als een denker die graag bezig is buiten of met anderen. Bezig met observeren, gedrag willen begrijpen en verklaren, met de kleine en mooie dingen in het leven. Graag van betekenis willen zijn, verzorgen, helpen, alles graag zelf en goed willen doen. Opgegroeid in een klein, rustig en mooi dorp in het Gooi. Veel in de natuur en op het water waar ik rust en vrijheid heb ervaren. Altijd creatief bezig met organiseren, samen zijn, zowel zwervers als jonge verdwaalde eendjes willen redden.

 

Door deze bril kijkend naar de wereld

Al vroeg zocht ik bewust en onbewust, verdieping in het leven. Op mijn eigen manier, vanuit mijn eigen kracht, graag in verbinding maar ook graag op mijzelf. Altijd op zoek naar ‘anders’ of meer, naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Op zoek naar de betekenis en de bedoeling van het leven. 

Later in de rol als orthopedagoog (MEd)/gedragsdeskundige in het speciaal basisonderwijs (2005-2023) was ik altijd zoekend naar wat een ander (collega, kind, ouder of gezin) persoonlijk in het leven nodig had om prettig en haalbaar verder te kunnen leven en te ontwikkelen. Denken van problemen in oplossingen. Van belemmeringen in uitdagingen. Van niet naar hoe wel en van ja maar naar ja en..

 

Maar het moest echt anders want mijn lijf kon niet meer..

Ik kwam letterlijk fysiek tot stilstand. Ik kon niet meer de trap op, fietsen of ''normaal'' wandelen.  Het roer moest om. Ik had overal  gewrichtspijnen. En ik raakte chronisch vermoeid door het slechte slapen. Ik wilde weer regie over mijn eigen leven, mezelf gezond voelen, uitgerust zijn en van die pijn af. Ik wilde uit de negatieve vicieuze cirkel. Ik wilde rust in mijn hoofd en rust in mijn lijf voelen.

Help! Hoe verder?

Ik maakte mijzelf prio, dat was echt een overwinning. Ik wilde anders. Ik wilde geen chronische pijn en vermoeidheid meer. Ik leerde te vertragen, luisteren naar mijn lichaam, waar mijn behoefte lag en er gehoor aan geven. Van heel veel druk denken en doen naar meer voelen en ervaren.  

Ik leerde voor mijn lichaam te zorgen en om hulp te vragen. Het leven is er naar mijn mening tenslotte om te ervaren, te leren, te ontwikkelen en om te genieten.

Leren & leven hoe doe je dat eigenlijk?

Na vele cognitieve verrijkingen via studies, cursussen en congressen maakte ik zo noodgedwongen kennis met die andere vorm van leren; voelen, intuitie, innerlijke wijsheid. Door volledig uit mijn comfortzone te gaan via mindfulness, Rainbow Tai Chi Chi Kung en later met Yoga Nidra.  Van rationele kennis naar (innerlijke) wijsheid. Ik als nuchtere doener, wie had dat ooit gedacht. Ik ging complexe gebeurtenissen, problemen, ziektes, diagnoses en stress zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke situatie, steeds meer zien als persoonlijke (leer-)vragen en uitdagingen.

Het onmogelijke gebeurde...

Ik leerde voor het eerst in mijn leven mijn altijd drukke mind echt ontspannen en resetten. Mijn energie managen, goed te slapen (nooit verwacht..), mijn gezondheid vanuit eigen kracht benaderen, mijn ergernissen en zorgen omdenken en zo het te leven flowen! Dat dat ook ''sterk zijn'' was, voelde als een openbaring voor mij, een totale mindswitch en een nieuwe start!!​ Van tijdsmanagement naar energiemanagement. Vanuit de reumatische klachten, fibromyalgie en het revalidatietraject bij de reumakliniek wist ik het zeker; ik wilde voortaan vanuit mijn ontspannen (oer-)kracht leven. En dat lukte!

Kwetsbaar, zwak of sterk?

Ik als nuchtere vrouw die ooit mindfulness en yoga zweverig vond en vooral iets voor anderen. Praten over niet kunnen of over diepe emoties leek mij ooit een zwaktebod. Ik had destijds de overtuiging opgedaan dat sterk zijn vooral doen & doorgaan betekende en alles (tegelijk) aankunnen.

De switch begon met mijn kwetsbaarheid zien en omarmen als kracht. En durven experimenteren buiten mijn comfortzone.​ Ik voelde me bevrijd! Inner Free!

 

Hier en nu- Body Mind balans

Alles vanuit mijn bedrijf Inner Fee is gebaseerd op mijn expertise en mijn ervaringsdeskundigheid. Mijn Inner Journey van Body Mind balans. Dat maakt dat ik jou met gerichte en liefdevolle aandacht professioneel kan begeleiden tijdens jouw Inner Journey. En vanuit mijn visie dat iedereen uniek is.  Zonder ''one size fits all'' of quick fix. Graag ben ik van betekenis op jouw levenspad, op een manier die bij jou past en voor jou haalbaar is.

Mijn werkwijze is gebaseerd en geïnspireerd door o.a. de Positieve psychologie (Seligman), Humble & Appreciative Inquiry ofwel waarderend onderzoek (Schein), Persoonlijk leiderschap (Covey), Positive Behavior Support (Swpbs), Mindfulness & het Taoïsme (Mindfulness; Jon Kabat-Zinn & Tai Chi Chi Kung; Choy) en Yoga Nidra (Kamini Desai).​

Of dit je iets of niets zegt maakt niet uit. Denk er niet teveel over na, ga voelen en zelf ervaren!

Wanneer mag jij jezelf prio maken?
Want hoe gaat het met jou? Echt. Body Mind balans.

Wat hoor jij elke dag in jouw hoofd en wat vertelt jouw lichaam jou eigenlijk?

Ik weet hoe het kan zijn en voelen. Ik help je graag. Om weer rust, balans en gevoel van vrijheid te ervaren. En te leven vanuit jouw eigen innerlijke wijsheid en kracht. Zodat ook jij echt een krachtige transformatie kan doormaken. Inner Power!

Dat kan tijdens een 1:1 outdoor coachingstraject. In 4 sessies tijdens het Inner Discovery traject. Of 3 maanden/ 12x het Your Inner Journey traject. Zodat je (outdoor) leert vertragen, ontspannen, verkennen en je ware zelf kennen via Mindfulness, Mindset coaching, Mind-walk. Of met yoga nidra, Ayurveda of een persoonlijk Balans consult. Genoeg keuze!

 

Wil je met mij werken, je laten begeleiden of iets vragen? Voel je vrij jouw vragen of twijfels met mij te delen per mail of app. Of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende wandeling. Maak jezelf prio en wees niet te streng voor jezelf!

Jij zet de eerste stap. Samen komen we verder.

bottom of page