top of page

Mijn verhaal 

Ik ben dat aandachtsvolle, gevoelige, enthousiaste, blije, kletsende, creatieve, groot gegroeide kind. Zowel een doener als een denker die graag bezig is buiten of met anderen. Bezig met observeren, gedrag willen begrijpen en verklaren, met de kleine en mooie dingen in het leven. Graag van betekenis willen zijn, alles graag zelf en goed willen doen. 

 

Als kind opgegroeid in een klein, rustig en mooi dorp in het Gooi. Veel in de natuur en op het water om rust en vrijheid te ervaren.  Altijd creatief bezig met organiseren, samen zijn, zowel zwervers als jonge verdwaalde eendjes willen redden. Bij voorkeur verdieping in het leven zoeken op mijn eigen manier, vanuit mijn eigen kracht, graag in verbinding maar ook graag op mijzelf. Altijd op zoek naar ‘anders’ of meer, naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Op zoek naar de betekenis en de bedoeling van het leven. 

Body, Mind & Soul

 

In de rol als orthopedagoog (MEd)/gedragsdeskundige in het speciaal basisonderwijs (2005-2023) was ik altijd zoekend naar wat een ander (collega, kind, ouder of gezin) persoonlijk in het leven nodig had om prettig en haalbaar verder te kunnen leven en te ontwikkelen. Denken van problemen in oplossingen. Van belemmeringen in uitdagingen. Van niet naar hoe wel en van ja maar naar ja en..

 

Gaandeweg in mijn leven wilde ik complexe gebeurtenissen, problemen, ziektes, diagnoses en stress benaderen als persoonlijke (leer-)vragen en uitdagingen. Zeker toen ik op een gegeven moment meer regisseur wilde zijn van mijn persoonlijke gezondheidsuitdagingen vanwege chronische pijn en ernstige vermoeidheid.

Om van stilstand naar beweging te kunnen gaan. Van afhankelijkheid naar autonomie. Meer beweging, meer positieve energie, meer vanuit eigen kracht wat voor mij steeds meer leidde tot een gevoel van zelfcompassie, harmonie en vrijheid: Inner Free. 

Het leven is er naar mijn mening leven om te ervaren, te leren, te ontwikkelen en om te genieten! Na vele cognitieve uitdagingen via studies, cursussen en congressen maakte ik kennis met een andere vorm van leren. Volledig uit mijn comfortzone, mindfulness, Rainbow Tai Chi Chi Kung en later met Yoga Nidra. Van de modus van veel denken en doen naar de modus voelen en ervaren. En van kennis naar (innerlijke) wijsheid.

Ik leerde voor het eerst in mijn leven mijn altijd drukke mind echt ontspannen en resetten, mijn energie managen, goed te slapen (nooit verwacht..), mijn gezondheid vanuit eigen kracht benaderen, mijn ergernissen en zorgen omdenken en zo het te leven flowen! Dit was een openbaring voor mij, een totale mindswitch en een nieuwe start!!​ Vanuit de reumatische klachten en fibromyalgie en het revalidatietraject bij de reumakliniek wist ik het zeker; ik wilde voortaan vanuit mijn ontspannen (oer-)kracht leven i.p.v overleven en strijden.

En dat lukte!

 

Jij verlangt naar meer rust in jouw hoofd en lijf, naar meer energie, eigen regie, balans en gevoel van vrijheid.

Ontdek via onderstaande button hoe ik,

Petra van der Storm, jou kan helpen via Mindset coaching, voeding- & leefstijl consult of Yoga Nidra.

Alles afgestemd op jou als unieke persoonlijkheid.

En dat voor mij als nuchtere vrouw die ooit mindfulness en yoga zweverig vond en vooral iets voor anderen.

Het begon met durven experimenteren en met durven buiten je vertrouwde levenspatroon en comfortzone te stappen.​

 

Alles vanuit Inner Fee is gebaseerd op en geïnspireerd door o.a. de Positieve psychologie (Seligman), Humble & Appreciative Inquiry ofwel waarderend onderzoek (Schein), Persoonlijk leiderschap (Covey), Positive Behavior Support (Swpbs), Mindfulness & het Taoïsme (Mindfulness; Jon Kabat-Zinn & Tai Chi Chi Kung; Choy) en Yoga Nidra (Kamini Desai).​

 

Met veel plezier, aandacht en passie inspireer en help ik jou graag om jouw leven meer te koersen naar rust, balans en gevoel van vrijheid vanuit jouw eigen innerlijke kracht. Door Mindfulness, Mindset coachingMind-walk, yoga nidra, Ayurveda of een persoonlijk Balans consult. Voel je vrij eventueel nog aanwezige vragen of twijfels met mij te delen per mail of app!​

bottom of page